00:36
“Скарб козака-розбійника” шукають на Черкащині або Зйомки Великого Кіно

Уже майже місяць російські кінематографи знімають пригодницький фільм 

на скелях Буцького каньйону, що в Черкаській області.

Автор статті - Бабак Анатолій

Зйомки повнометражного дитячого фільму "Скарб козака-розбійника” за сценарієм відомого російського режисера Миколи Щербакова ("Руд і Сем”, "Ой, мороз, мороз!”) у самому розпалі проходять у мальовничій місцевості в селищі Буки Маньківського району. Над створенням фільму професійна знімальна група працює 14 годин на добу шість днів на тиждень. Місцеві жителі дивуються ніколи небаченому процесу, у свою чергу кіношники приємно здивовані тамтешніми краєвидами.

Igor_Butenko_Kladoiskateli_03 

Фільм знімається спільно продюсерським центром "Утес” і кіностудією "Квадрат” за підтримки Держкіно Росії, який, за результатами конкурсу сценаріїв, надав грант саме цій картині. Бюджет фільму продюсери називати відмовляються, проте обіцяють, що кіно сподобається всім.

За сюжетом фільму, міжнародна підліткова команда шукає загадковий скарб у рамках телевізійного шоу. За правилами шоу, вони мають піти в експедицію на виживання і як юні археологи знайти цей скарб. Паралельно з ними так звані чорні археологи теж шукають скарби. Так виходить, що в дітей справжня старовинна карта зі скарбом, а в чорних копальників ігрова. Тому в підсумку хороші герої знаходять справжній скарб, а ті – підробний.

Акторка Янг Ге з Пекіну, що грає у фільмі китаянку Лі. Навчається в африканському виші на акторському факультеті

Акторка Янг Ге з Пекіну, що грає у фільмі китаянку Лі. Навчається в африканському виші на акторському факультеті


"Сценарій написаний ще років сім тому. Хотілося зробити саме таку історію, трохи повернутися до того хорошого часу, коли було багато дитячих фільмів. Вирішили зробити команду скарбошукачів із представників різних країн США (Том), Франція (Ніколь), Італія (Вінченсо), Китай (Лі), і Росія (Василь)”, – розповідає режисер-постановник й автор сценарію "Скарбу козака-розбійника” Микола Щербаков. – Спочатку ми планували цей фільм знімати в Жигулівському заповіднику в Самарській області. Саме в тому місці, де Степан Разін закопав свій скарб, який до сьогодні не можуть знайти. Але тут рельєф дуже схожий. Та краса, яку ми тут побачили нас підкупила, вона дає нам той кадр, який ми очікуємо від картини. Плануємо практично весь фільм знімати саме в цій місцевості”.

Режисер-постановник й автор сценарію

Режисер-постановник й автор сценарію "Скарбу козака-розбійника” Микола Щербаков каже, що спочатку планував зйомки в Жигулівському заповіднику в Самарській області


Фільм буде підлітковим, для перегляду в сімейному колі. Глядацька аудиторія картини – діти до 17 років і їхні батьки. Тому й намагаються зробити його добрим і веселим.

Над кінозніманням працює група, де частина фахівців із Москви, а частина з України. Постійна кількість людей 55, але коли додаються каскадери і масовка, то виходить до 100 осіб. Знімають двома камерами. Робочий день 14 годин, шість днів на тиждень. У день знімають матеріалу приблизно на 5 хвилин готового фільму. У результаті очікують отримати кінокартину тривалістю приблизно в дві години.

Під час зйомок особливо видовищними виходять складні трюки, які виконують молоді актори. Місцевий рельєф сприяє тому, що особливих декорацій тут не потрібно. За словами Олександра Лобузинського, який відповідає за постановку каскадерських трюків, актори деякі складні елементи достатньо якісно виконували самі.

каскадер Лобузинський: Важкий за виконанням був трюк, коли актори висіли ланцюгом над скелею

каскадер Лобузинський: Важкий за виконанням був трюк, коли актори висіли ланцюгом над скелею


"Були на скелях зриви, вони їх відіграли достатньо реалістично, що було для нас неочікувано, адже спочатку ми готували все під дублерів, – говорить каскадер. – Важкий за виконанням був трюк, коли актори висіли ланцюгом над скелею, тримаючи один одного за руки. Були також підйоми на скелю по сітці й спуски по тросах. Цікаво, що цей елемент акторам сподобався й після першого дубля просилися ще раз його виконати”.

У більшості акторів участь у цьому фільмі є дебютною. Усім від 16 до 20 років – ще юні, сповнені бажання. Однак не обійшлося й без зіркових виконавців. Одну з ролей, а саме ведучої телешоу типу "Останній герой”, виконує популярна російська акторка Олена Бірюкова, відома за серіалом "Саша+Маша”.

Макар Запорізький, який грає роль одного з п’яти головних героїв – росіянина Василя, закінчив акторський інститут і постійно живе Москві. Каже, що після мегаполісу тут просто рай. А всі складнощі перекриває великий інтерес. Мовляв, чим більше знімається, тим цікавіше стає далі.

Для актора Макара черкаська природа видається раєм

Для актора Макара черкаська природа видається раєм


"Де ще можна покататися на тросі зі скали? У Москві, наприклад, це можна зробити лише, заплативши 500 рублів (сміється). Ще й гонорари в нас нормальні. За час зйомок найбільше запам’яталися скелі, річка, підводна зйомка. А ще сподобалося з колоди падати у водоспад?”, – ділиться враженнями російський актор.

Не менш радіють від того, що відбувається в Буках і місцеві жителі. Селищній раді, подейкують, дісталося за можливість знімати фільм приблизно 20 тис. грн. Крім того, багато бучан підробляють, працюючи робітниками на знімальному майданчику або ж беручи участь у масовках. Ну й звісно для тих, хто раніше ніколи не бачив як знімається кіно – це завжди цікава розвага.

Igor_Butenko_Kladoiskateli_04 

Студент із Буків Костянтин Дорошенко вже двічі брав участь у масовці фільму, за що отримав по 50 грн. за кожний день. Розповідає, що було дуже цікаво. Знявся у декількох епізодах.

"В одному епізоді був у чорному плащі з маскою, а в іншому в групі підтримки вболівав за головних героїв. Був навіть знятий крупним планом. Сподіваюсь, що не виріжуть”. (посміхається)

Далі...

Переглядів: 4034 | Додав: Lebron | Теги: Кладоискатели, кіно, Скарб козака-розбійника, Буки | Рейтинг: 5.0/1